Vitke lahkoagregatne samozgoščevalne betonske stene za gotove kopalnice

 

V okviru javnega razpisa Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, podjetje Varis Lendava d.o.o. izvaja projekt z nazivom:

»Vitke lahkoagregatne samozgoščevalne betonske stene za gotove kopalnice«
(kratko: Vitke LSCC GK)

Podjetje Varis Lendava d.o.o. je hitro rastoče podjetje in ima na področju proizvodnje gotovih kopalnic več kot 40 let izkušenj. V podjetju s skrbnim načrtovanjem, izborom sestavnih komponent ter tehnološkim procesom sledimo smernicam trajnostne gradnje. Razvoj vitke LSCC gotove kopalnice temelji k doseganju standarda trajnostne gradnje, naše gotove kopalnice bodo tako energetsko in zvočno učinkovitejše kot klasična izvedba iz navadnega betona in nenazadnje popolnoma razgradljive, največjo prednost pa bomo imeli predvsem pri zniževanju teže produkta.

Cilj konkretnega projekta je razvoj vitkih elementov iz inovativnega nestandardiziranega lahkoagregatnega samozgoščevalnega betona za izdelavo gotove betonske kopalnice.
Tekom projekta bomo izvedli simulirana in mehanska testiranja prototipa po normah in predpisih, izdelali celostni testni produkt v realnem okolju ter nulto serijo.

Projekt bomo zaključili v decembru 2020.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
www.eu-skladi.si

 


Reorganizacija vseh poslovnih procesov podjetja Varis Lendava d.o.o. in procesno optimiranje podjetja

 

V okviru javnegarazpisa Procesni vavčer 2016-2017, ki je sofinanciran s strani RepublikeSlovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je naše podjetje Varis Lendavad.o.o., prijavilo operacijo z naslovom:

“Reorganizacija vseh poslovnih procesov podjetja VarisLendava d.o.o. in procesno optimiranje podjetja”

Podjetje Varis Lendava d.o.o. je hitro rastočepodjetje, kjer smo glede na globalna gospodarska dogajanja v zadnjih letih,morali svoje aktivnosti osredotočili predvsem na izboljšave produktov, v skladus smernicami trajnostnega razvoja. Zaradi hitrih sprememb in rasti podjetja,bomo posledično v Varisu morali preiti iz obrtniškega nivoja organizacije vstrateško organizirano in vodeno podjetje.

Nameno peracije: Prehod iz obrtniškeganačina dela v procesno organizirano, optimirano in vodeno podjetje, ki bo vprihodnje uspešno vodilo in nadzorovalo vse procese v podjetju.

Cilj operacije: IzdelavaProcesne sheme, reorganizacija obstoječih Poslovnih procesov in izdelava Matrikodgovornosti ter izdelava Procesne shemeza posamezne Poslovne funkcije in informacijskih protokolov, med posameznimiposlovnimi funkcijami.

Omenjeno operacijo bomo zaključiti do 14.9.2017.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. www.eu-skladi.si