Piškotki

Piškotki so kratka besedila, ki jo spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in učinkovitejše.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene, kar pa želi zakonodajalec z novelo zakona ZEKom-1 preprečiti.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje piškotke:

Piškotek za analizo
Piškotek namenjen analitiki in merjenju obiskanosti spletnih strani.

Piškotek za delitev preko socialnih medijev (Facebook, Twitter, Google+ itd).

Onemogočanje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Microsoft Edge
Opera (v angleškem jeziku)
Safari (v angleškem jeziku)

V primeru, da piškotke izključite, bodo nekatere funkcije spletne strani onemogočene.